štvrtok 27. februára 2014

Blogovanie a veci, na ktoré som postupne prišla :)

Ahojte :)

Prvý rok blogovania mám celkom úspešne za sebou a ďakujem Vám zas a znova za prvú 100-vku čitateľov :) Rozhodla som sa preto napísať článok o veciach, na ktoré som prišla postupne pri blogovaní a nevyhnú sa zrejme ani Vám. Taktiež tento článok môže pomôcť ako menšia rada pri začiatkoch :)

streda 26. februára 2014

GA - 1. narodeniny blogu a 100 čitateľov (Ukončené)

Ako som Vás už navnadila na facebookovskej stránke blogu, mám pre Vás jedno malé prekvapenie ... Týka sa posledného článku, kde som recenzovala make-up od Oriflame :) Písali mi, že sa im článok veľmi páčil a následne mi ponúkli dlhodobú spoluprácu, súhlasila som samozrejme. :) Ale nie nie, toto nie je to prekvapenie pre Vás....

Tým prekvapením je ... že presne o tento make-up si zasúťažíte v ďalšej GA, ktorú práve teraz spúšťam ...
Vďaka tejto spolupráci, dostane jedna z Vás šancu si tento make-up vyskúšať rovnako ako som si ho vyskúšala ja!
Ak ste tento článok ešte nevideli: tu je

Takto vyzerá make-up, ktorý môžeš vyhrať :)


Navyše výherkyňa má nárok si vybrať 1 z 5 odtieňov, ktoré sú v ponuke :) Zoradené sú od najbledšieho po najtmavší... Ja som si vybrala na testovanie Porcelain, odtieň, ktorý bežne používam :)













A toto všetko zabezpečuje česká stránka Oriflame: www.orif24.cz, ktorej sa chcem veľmi pekne poďakovať :)

Tento krát budú podmienky troška jednoduchšie :)
A výhru nebudem zasielať ja ale sponzor www.orif24.cz a to nasledovne: Po vylosovaní napíšem výherkyni e-mail o výhre, ona mi následne pošle svoju úplnú kontaktnú adresu pre zaslanie výhry a taktiež odtieň, ktorý si vyberá. Tieto údaje následne pošlem sponzorovi, ktorý sa o doručenie výhry postará :)

Podmienky účasti v súťaži:

Povinné: 

    1. Sledovať verejne môj blog cez GFC a FB: Blog Nikkienka.blogspot.sk + napísať pod akými menami.

    2. Liknúť stránku sponzora na FB : Oriflame beauty team

    3. Napísať svoj mail, na ktorý sa ozvem v prípade výhry. :) 


   Nepovinné:
   5. Ak chceš mať o jeden žreb naviac, tak daj moju GA zdieľať napríklad na svojom FB, blogu ... a link mi        pošli do (2.) komentáru, ktorý napíšeš :)

Súťažiť môže Slovenská a Česká republika.
Všetky povinné podmienky musia byť splnené, budem ich kontrolovať.

Žrebovať budem nasledovne:
<30 ľudí - papieriky v miske
>30 ľudí - random.org

Súťaž trvá od 26.2.2014 do 31.3.2014.
V utorok 1.1.2014 sa dozvieme víťazov na blogu a aj na FB stránke. :)


Všetkým Vám želám šťastie pri žrebovaní, aj keď bohužiaľ vyhrať môže len jedna z Vás. :)

pondelok 24. februára 2014

Spolupráca s www.orif24.cz

 Ahojte :)

Konečne som sa dostala k recenzií na už spomínaný make-up od Oriflame - Perfect fusion foundation, ktorý som získala vďaka spolupráci s hore zmienenou firmou z Čiech, konkrétne s internetovou stránkou www.orif24.cz, ktorá predáva produkty Oriflame. :)

Na výber mi dali z viacerých produktov, nakoniec som si vybrala tento make-up, pretože to bola zrejme jediná vec z výberu, s ktorou som ešte nemala tú česť, aby som ju poznala. Vybrala som si najbledší odtieň Porcelain, keď že ho bežne používam aj pri iných make-upoch.
Na doručenie som musela chvíľu čakať, pretože vtedy momentálne nebol make-up skladom. Preto o tejto spolupráci vlastne viete už dlhšie :)

Veľmi som sa tešila keď po cca 2 týždňoch som si našla žlťáska (tak volám ten žltý papierik, ktorý dostanete do schránky) v schránke. Prekvapujúcejšie potešenie však prišlo ešte len keď som si obálku rozbalila. :)


piatok 21. februára 2014

Priniesla som si z Oriflame

Včera som zase raz objednávala z Oriflame a neodolala som ďalším veciam. :( Ja už som asi závislá či čo :D Budem musieť ísť do poradne typu: ,,Ahojte ja som Veronika a som závislá od nakupovania kozmetiky." :D 

Dnes som si po to bola a veľmi som sa tešila ako všetko zase raz vyskúšam a napíšem článok. Tak teda poďme sa pozrieť, čomu som zase raz neodolala. :/

Doniesla som si 4 veci....
- hnedá očná linka vo fixke
- ružový lak
- modrá špirála
- rozprašovač na vôňu

streda 19. februára 2014

TAG 100 otázok, na ktoré sa nikto nepýta


Ahojte :) Všimla som si, že práve tento TAG je vo svete blogeriek veľmi obľúbený. Tak som sa rozhodla, že predsa len ho vypracujem aj ja, pretože keď som si čítala otázky, tak som sa niekedy naozaj pobavila a nedá mi na to nezareagovať, keď že som za každú srandu :) Pusťme sa rovno do toho, pretože je toho naozaj veľa a dalo mi to zabrať :D

nedeľa 16. februára 2014

Novoročné predsavzatia

Asi ste sa pobavili, keď ste zbadali názov novoročné predsavzatia a pritom už je polka februára :D
Nie nie, nezaspala som dobu :) Tento článok píšem naschvál neskôr, aby som mohla rovno aj zhrnúť, či sa mi niečo darí a či niečo vôbec ;) Pretože väčšina ľudí, čo si dáva predsavzatia, tak ich po cca mesiaci prestanú dodržiavať :)


1. Do 1. narodenín blogu mať 100 followerov
Blog oslavuje svoje 1. narodeniny 26.2.2014, neviem či sa mi podarí získať ešte 18 followerov, aby bola rovná 100 :) Momentálne pri písaní tohto článku Vás je 82 a už len z toho sa veľmi teším :)

štvrtok 13. februára 2014

Inšpirácia menom Valentín

Máme tu pár minút pred Valentínskym dňom a musím povedať, že som dlhšie rozmýšľala, čo ešte okrem nail artu napíšem :) Rozhodla som sa, že to bude hlavne ukážka mojich šperkov, ktoré v sebe nesú lásku :) Tento článok bude viacmenej o fotkách. 
Avšak ešte pred tými fotkami by som Vám chcela ukázať históriu tohto sviatku :)
Rozmýšľali ste niekde, že kde, prečo ako a načo vznikol Valentín? Dnes som troška túto tradíciu skúmala, hlavne kvôli tomu, že môj tatino nadával štýlom: "Všetky hovadiny k nám prichádzajú z Ameriky!!!" Chcela som vedieť, že či to je skutočne tak :) A predstavte si, že to tak veru nie je :)

"História sviatku svätého Valentína však ostáva záhadou. Vieme však, že február sa oddávna považuje za mesiac romantiky. Deň sv. Valentína ako ho poznáme dnes v sebe nesie prvky kresťanskej aj starorímskej tradície. Takže kto bol sv. Valentín a prečo sa jeho meno spája s pradávnymi rituálmi?
Jedna legenda hovorí, že Valentín alebo Valentinus bol kňaz, ktorý slúžil v treťom storočí v Ríme. Cisár Klaudius sa rozhodol zakázať mladým mužom sobáše, pretože si myslel, že slobodní muži sú lepší bojovníci. Valentín sa dostal cisárovej nemilosti potom ako Klaudius zistil, že tajne sobáši mladých milencov a odsúdil ho na smrť. Podľa tejto legendy poslal prvý valentínsky pozdrav sám Valentín, keď sa zaľúbil do dcéry väzenského dozorcu, ktorá ho vo väzení navštevovala. Aj keď je pravda okolo Valentína nejasná a nezachovali sa o ňom žiadne fakty, príbehy hovoria o jeho obrovskom súcite a hrdinstve. Niet divu, že už v stredoveku patril medzi najpopulárnejších svätých mužov v Anglicku a Francúzsku.
Mnoho ľudí si myslí, že deň sv. Valentína sa oslavuje uprostred februára, ako spomienka na jeho smrť, alebo pohreb. Iní tvrdia, že cirkev sa rozhodla oslavovať deň svätého Valentína uprostred februára v snahe pokresťančiť starorímske pohanské oslavy luperkálií. V starovekom Ríme sa február oslavoval ako oficiálny začiatok jari. V polovici februára slávili sviatok plodnosti a vzdávali hold zakladateľom Ríma.
Zaujímavé fakty

  • Valentín umrel niekedy medzi rokmi 296 až 273 a mal by byť pochovaný pri druhom míľniku na Via Flaminia (staroveká rímska cesta z Ríma na Rimini).
  • Hovorí sa, že anglický kráľ Henry V si najal spisovateľa Johna Lydgatea , aby mu napísal valentínsky pozdrav pre Katarínu z Valois.
  • V stredoveku ľudia v Anglicku a Francúzsku verili, že 14. februára sa začínajú páriť vtáky, čo prispelo k myšlienke, že deň sv. Valentína by mal byť dňom zaľúbených.
  • Valentínske pozdravy boli obľúbené už v stredoveku. Najstaršia známa pohľadnica je vystavená v Britskom múzeu.
  • Asociácia združujúca výrobcov pohľadníc odhaduje, že každý rok sa pošle jedna miliarda valentínskych pozdravov.
  • Asi 85% všetkých valentínskych pozdravov dostávajú ženy.
  • Prvá komerčná valentínska pohľadnica bola vyrobená v 40-tych rokoch 19. storočia v USA."
Zdroj článku:http://www.fann.sk/zo-sveta-kozmetiky-a-parfumov/detail/ako-vznikol-valentin/



Najskôr Vám ukážem pár "nešperkových" vecí, ktoré si zaslúžia čestné miesto v tomto článku :)

Toto krásne srdiečko z novín som dostala od mojej šikovnej kolegynky Evky, ktorá z novín dokáže vyrobiť nádherné veci :) Že nechápete ako to urobila? To je v poriadku, ja tiež nie :D

streda 12. februára 2014

Valentínsky nail art

Ahojte :)

Konečne som sa dostala k už sľúbenému a avízovanému Valentínskemu nail artu :) Určite si už mnohé z Vás všimli, že môj "štýl" je možno troška trhlý, šialený, bláznivý, extravagantný ... nazvite to ako len chcete :) Avšak stále to bude moja charakteristika, iná proste asi nebudem :D V tomto duchu sa nesie aj môj nail art :) Určite nie je decentný aj keď som stavila na klasiku... červená farba a srdiečka, veeeeľa srdiečok :) Som zvedavá, či sa Vám bude páčiť aspoň na toľko čo mne... poďme sa teda pozrieť na ten môj výtvor ;)


Veci, ktoré som pri tvorbe nail artu použila:

pondelok 10. februára 2014

Dermacol Acne clear with Tea Tree oil

Pred pár dňami som si objednávala z e-shopu Dermacolu pár vecičiek a samozrejme ako vždy som pozerala, či ma nezaujme čisto náhodou aj niečo iné. No to by som nebola ja, keby nezaujalo :D Uvidela som tam ešte tento, nazvime to, zázrak :) Je to telová emulzia s olejom z austrálskeho čajovníka, ktorá má pomáhať pri starostlivosti o problematickú pokožku so sklonom k akné. Takže som sa rozhodla, že ju vyskúšam :) 
Mávam vyrážky na pleciach, ktoré niekedy fakt otravujú, svrbia a pichajú :D Mama hovorí, že to mám z dlhých vlasov, keďže ich mám skoro stále rozpustené. Nevadí :D
Aj môj priateľ máva problematický chrbát, takže som myslela na nás oboch pri kúpe ;)

Najskôr som túto emulziu vyskúšala na mojom priateľovi, ktorý s tým nemal najmenší problém, že mi bude robiť "testovacieho zajačika" :) Pýtala som sa ho na pocity samozrejme. Vôňa príjemná, emulzia troška chladivá avšak maličko ho to vraj ako keby štipkalo alebo pálilo či ako to nazvať. Po vsiaknutí si ale pochvaľoval hladkosť pokožky a ako keby úľavu a príjemný nesvrbiaci pocit :) Natrela som ho síce zatiaľ len raz, ale pochvaľoval si :D
Večer po okúpaní som testovala pre zmenu ja. 
Ak ste niekedy cítili vôňu čajovníka austrálskeho, tak Vás táto vôňa neprekvapí. Vonia presne tak, ako to poznáte :) Jemne a príjemne. Emulzia je po vytlačení z balenia bielej farby, ktorá sa pri rozotieraní mení na priesvitnú tekutinu, ktorá sa veľmi dobre rozotiera. Výhodou je hlavne to, že netreba si dávkovať príliš veľa, pretože aj to málo, čo si vytlačíte Vám postačí na veľkú plochu. Emulziu si už pár dní vmasírovavam do oblasti ramien a následne po vstrebaní som sledovala rozdiely pokožky natretej a nenatretej. Ja osobne som žiadne štipkanie ani pálenie nepociťovala, ako to opisoval môj priateľ. Avšak musím uznať, že už po prvom natretí bol na dotyk cítiť príjemný rozdiel. Pokožka bola hladšia a príjemnejšia. Po 5 dňoch je pokožka čistejšia a menej problematická. Menšie vyrážky sa stratili a ostalo už len pár, ktorých sa určite zbavím po ďalších dňoch natierania :) Emulziu odporúčam vyskúšať každému, kto pozná aké to je, keď sa nevie zbaviť vyrážok a špatia mu niektorú časť tela.



utorok 4. februára 2014

Nail art 2in1 článku a môj meninový deň :)

Čauky :)
Rozhodla som sa, že Vám dnes prinesiem dva nail arty v jednom článku a zároveň aj veci, čo som dostala v môj dnešný sviatok :)
Dnešný meninový deň sa mi začal celkom dobre, dostala som novú kolegyňu, ktorá vyzerá zatiaľ príjemne ... a snáď si aj naďalej budeme rozumieť :)  Takže to sa dá možno pokladať za darček z roboty :D Či?
A samozrejme dostala som aj ďalšie darčeky :) Bombišu a obľúbenú čokošku od rodičov a od frajera 3 kokosové kmene s paletkou. Nie nepočítate zle, na fotke sú naozaj dva kokosové kmene :D Ale pôvodne boli tri, než som to stihla pofotiť tak sme sa do neho pustili s frajerom :D Ale bol výborný, mňam zbožňujem sladké a hlavne také sladké, kde je kokos :D


pondelok 3. februára 2014

Limitky od Essence, ktoré nás čakajú




Ahojte :)
Neviem či ste si už všimli, ale Essence vyradil zo svojej ponuky veľa skvelých produktov a ohlásil, že príde s novými a lepšími. (Bye bye Essenčatá) Bola som hlavne veľmi zvedavá s akými limitovanými edíciami príde tento rok, keď že v každej limitke je niečo čo proste must have :) 
Limitka Love letters je nová limitka, ktorá je pre január-február, ešte som však v Dm-ke pozerať nebola, ale chystám sa tam zajtra, najneskôr pozajtra :)
Možno Váš zaujíma, čo sa v tejto limitke vlastne nachádza. Poďme to teda spolu omrknúť ;)

nedeľa 2. februára 2014

Nominovaná na Liebster award tag :)

Ahojte :)

Včera som bola prekvapená, keď mi blogerka MajiX z blogu http://majiii-em.blogspot.sk/ napísala mail ohľadne toho, že ma nominovala na tento tag a bude rada ak budem v tejto tradícií pokračovať a posuniem to zároveň ďalej. Samozrejme, že som hneď súhlasila, veď prečo aj nie :) Som za každú srandu a žiadny TAG som ešte nikdy nerobila. Všetko je raz po prvý krát a preto Vám dnes prinášam odpovede :)

Princíp tohto TAGu je taký, že na seba bonznete 10 vecí, zodpoviete otázky od blogerky, ktorá Vás nominovala, nominujete 5 blogeriek(ktoré majú menej ako 200 čitateľov) a vymyslíte pre ne 10 otázok, na ktoré budú odpovedať. Samozrejme, nezabudnite týmto 5 blogerkám dať vedieť, že ste ich nominovali :D


10 vecí o mne:

1. Mám 3 zlé vlastnosti, ktoré idú na nervy mne samej, a to: trasenie nohou, keď som nervózna, jem, rozmýšľam, zaspávam... proste automatika. :D Ďalej nech sa snažím akokoľvek, tak skoro permanentne meškám. Je jedno či vstanem skôr, alebo skôr odchádzam z domu, aj tak sa vždy niečo stane, kvôli čomu meškám :D  A posledná: Robím veci na poslednú chvíľu a potom nestíham a stresujem.

2. Zvierat mi je viac ľúto ako ľudí. Bohužiaľ, môžu si za to samotní ľudia, že si vo mne vybudovali takúto antipatiu aj vďaka neustálej zlobe a nepochopiteľnému ubližovaniu.

3. V čase, keď píšem tento článok, mám doma 99 lakov na nechty rôznych farieb a odtieňov. Že by maličká závislosť ? :D

sobota 1. februára 2014

♥ PRVÁ GIVEAWAY !!! ♥ (Ukončené)

Konečne prišla tá chvíľa a slávnostne môžem spustiť svoju úplne prvú GA! :) Nebudem príliš zdržovať a rovno ukážem, čo všetko u mňa môžete získať. :) Výherné balíčky sú hneď dva, takže čakajú na dvoch výhercov. :)

Ceny do súťaže vo vrecúškach venovala prírodná kozmetika BioBeauty.sk.
Týmto ďakujem BioBeauty a slečne Baške ;)

Ostatné výhry sponzorujem ja :)

Tu je mix oboch balíčkov :)