utorok 5. marca 2013

Moja prvá kerka :)

Ahojte :)

Musím sa Vám pochváliť, že na Valentína som dostala poukážku od priateľa na tetovanie do salónu Body Gallery. Po tetovaní som už dlhšie túžila, ale popravde nemala som odvahu tam ísť a samozrejme moji rodičia s tým nesúhlasili. Avšak môj priateľ sa rozhodol mi túto moju túžbu vyplniť :). Po vzájomnej dohode s rodičmi nakoniec povolili aj keď zo začiatku mali také reči, že v ich byte nebude žiť potetovaný človek, že sa mám odsťahovať a bla bla :) Možno to poznáte aj Vy takéto old school prístupy :) Takže som sa skontaktovala s recepčnou z Body gallery a dohodla som si termín na 5.marca 2013 o 11:30. 
Ako svoju morálnu podporu som nahovorila kamarátku, aby išla so mnou. Bola som docela nervózna. Čím viac sme sa blížili k tetovaciemu salónu, tým viac som spomalovala a spomalovala a taktiež sa stišovala a stišovala. Nervy robili svoje :)
Všetko prebiehalo v pohode. Tatér si odomňa zobral poukážku a návrh paciek môjho psíka. Poukazoval mi ešte pár nápadov, ktoré sa mi však nepáčili.
Navrhol mi jednu packu zrkadlovo otočiť, aby neboli na chlp rovnaké, s čím som súhlasila. Dokreslil mi tam však aj pazúriky, ktoré sa mi zrovna moc nepozdávali. Znova prerobil nákres. Keď som bola s nákresom spokojná, vybehol na poschodie, kde boli umiestnené kreslá s tatérskymi nástrojmi. Navliekol si chirurgické rukavice, komplet všetko vydezinfikoval a pripravil si farbu s ihlou. Cca po 10 minútach čo ma kamarátka upokojovala nás zavolal hore za sebou. Postavil ma pred zrkadlo, vydezinfikoval mi nohu, natrel nejakým roztokom a odtlačil na nohu jednu packu a hneď kúsok ďalej aj druhú. Prvá packa mi vyhovovala, aj miesto aj všetko, tú vôbec nemenil, lenže tá druhá bola celkom problém. Najskôr sa mi nepáčila, lebo bola moc vytočená, tak ju zmazal a otlačil ešte raz inak. To sa mi však tiež nepáčilo, lebo bola zas až moc vysoko a ďaleko od tej druhej :) Tak znova ju zmazal. Na tretí pokus som už bola spokojná a schválili sme to spolu s kamoškou, pričom som si nohu neustále obzerala v zrkadle. Na kreslo položil jednorázovú kuchynskú utierku a povedal mi: ,, No poď, vyskoč si hore.´´ :) Usalašila som sa v tatérskom kresle, s obavami vykrútila nohu do boku a čakala som čo príde. Evidentne videl, že som nervózna tak sa spýtal, že či prvá kerka. Trocha roztrasene som odpovedala áno. Len sa usmial a odvetil, že sa nemám čoho báť a že to že to strašne bolí sú len povery. Najviac to vraj bolí na narte a kotníku priamo, vraj celé lýtko a aj miesto kde to chcem ja nie sú také bolestivé. 

Kamoška sa zatiaľ medzitým len usmievala, pretože ona už tetovanie mala a celkom veľké, tak sama vedela, že to nie je až také strašné. Ja som len napätá so zaťatými päsťami a zubami čakala čo pri prvom dotyku ihly príde. Na moje prekvapenie však neprišlo nič strašné :)  







Pri tetovaní som sa celkom dosť nasmiala, pousmievala. Obrysy neboleli absolútne vôbec :) Len to bolo miestami nepríjemné. A však po cca 2 minútach sa ma tatér opýtal, či som v pohode :D Odvetila som, že áno a že to absolútne nebolí. :)
Po dotetovaní obrysov vymenil nadstavec za iný (myslím, že s dvomi ihlami, keďže obrysy robil len jednou).
Vyfarbovanie už bolo troška nepríjemné. Kamoška si celkom užila moje výrazy. Chvíľku úsmev úúúúsmev a potom pohľad aaaa to troška bolí. :) Bolelo to len keď na jednom mieste dlhšie robil, ale bolo to proste zvládnuteľné. Epilácia strojčekom bolí rozhodne viac :)

Po dotetovaní mi to natrel nejakým špeciálnym krémom a zabalil do fólie, ktorú som si mala dať dole až po 3 hodinách od tetovania :) A taktiež mi dal papierik ako sa o tetovanie správne starať.


Cestou domov som sa ešte zastavila v lekárni kúpiť si Bepanthen, antibakteriálne mydlo Dettol som už mala doma :) Musím uznať, že troška som krívala, keďže to bolo čerstvé a malinko bolestivé a ešte mi to troška krvácalo.

Po troch hodinách som si opatrne fóliu odlepila. Umyla som si tetovanie Dettolom, poutierala ťapkavo jednorázovými utierkami a natrela Bepanthenom. Tento postup umývania a natierania budem robiť 3-4 krát denne po dobu 2 týždňov.

Takto vyzeralo tetovanie po 4 hodinách od tetovania.
Na moje prekvapenie žiadna krv, jazvy a ani opuch či začervenanie :)
Z tetovania sa veľmi teším a som z neho strašne nadšená :)



16 komentárov:

  1. No, vyzerá to super, pekne tvar tých paciek vyšiel. Som zvedavá, ako to bude vyzerať bez fólie :) ale určite je to super. A kto ťa fotil? bol tam niekto s tebou?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem :) už o pár minút ide fólia dole, tak aj ja som zvedavá, ale ešte mi steká krv, tak snáď to bude dobré :) Bola somnou moja veľmi dobrá kamarátka Biba, ktorú len tak z ničoho nič napadlo odfotiť ma :D za čo som jej veľmi vďačná :D Aspoň bude spomienka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No jasné, fotky pomáhajú udržať cenné spomienky. Bez fólie to vyzerá tak super, ako som si to aj predstavovala, takže ti to chválim :)

      Odstrániť
    2. Ďakujem :) Som veľmi spokojná s tetovaním a presne takto som si to aj ja predstavovala :D som nadšená :)

      Odstrániť
  3. jeeej,to je pekné:) tiež som si chcela dávnejšie dať takéto packy:)

    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jééj zlaté:)
    ja si chcem dať na zápästie len sa bojím, že umriem od strachu:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti :)
      Ver mi, že ja som sa brutálne bála :D A keď sa ma tou ihlou dotkol tak proste nič, absolútne žiadna bolesť :) skôr to vyfarbovanie bolo nepríjemné a malinko bolelo. :) Ale nie je to taká klasická silná bolesť :) Ak to naozaj chceš, tak to stojí za to :)

      Odstrániť
    2. Ved jasnéé:) som si povedala, že ked dokončím školu tak určite (teraz by som ho nemohla mať://) len zápästie je vraj dosť kritické tak strach tam je!:D

      Odstrániť
    3. no to neviem :) ale je to možné, že to je malinko bolestivejšie :) Ale nie je to určite žiadna výrazná bolesť :) Btw. rozmýšľaj aj nad prácou, ktorú chceš robiť, veľa zamestnávateľov nechce ľudí, ktorí sú pokérovaní na viditeľných miestach :( Ja som chcela tiež packu na zápästie, ale nakoniec som to prehodnotila práve kvôli tomuto

      Odstrániť
  5. Tééda, vypadá to super, hlavně s těma podpatkama! :) Mám tetování na stejném místě :D Když jsem si před tím, než jsem tam šla četla, jak to nad kotníkem bolí, myslela jsem, že snad uteču! :D Nakonec to vůbec nebylo tak hrozný a ani mi netekla krev :)
    Chystám se na další, je to fakt jako droga :D

    http://shoemaniacr.blogspot.cz

    R.:)

    Přidávám se ke čtenářkám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem ti :) Veru, ja som na tom bola presne tak isto :D Tiež som si čítala, že ako to strašne bolí ... a je to neznesiteľné a nvm čo všetko :D tiež som mala chuť to vážne zrušiť ... a pri pokladaní ihly som hodila zdesený face, že čo nastane aká bolesť ... a nenastalo nakoniec nič :D ešte som sa aj smiala pritom :) ... a tomu ver ... je to droga :) a čo tam máš ty vytetované? :)

      Jeeeej zlatá ... ďakujem ti že ma followuješ :)

      Odstrániť
    2. Mám vytetovanou tenisku- miluju boty a sbírám je, takže proto :D :) Nikdo to moc nechápe, ale já jsem nadšená :D A ty plánuješ nějaký další tetování? :) Já se taky smála, ale možná kdybych tam nebyla s kamarádkou, tak to taky snáším hůř :D Nechali jsme se totiž obě tetovat v jeden den, a já byla první :) Teď jdem na to další zase spolu :D

      R.:)

      Odstrániť
    3. fúúúha, dá sa niekde pozrieť foto ? :) To musí vyzerať naozaj zaujímavo :)
      Vieš čo, ani neplánujem ... možno raz ma niečo napadne, čo by som si ešte dala ... ale momentálne nie ... ale samozrejme, že sa nebránim možnosti ďalšieho tattoo :)
      A taktiež som tam bola s kamoškou ... a navyše tetoval ma taký fešáčisko... že aj keby mi noha odpadávala tak by som to prežila :D

      Odstrániť
  6. Dievčatko, popracuj na gramatike...toto je tá najlepšia rada, akú ti môžem dať...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja zlatá :) Toto je môj blog a robím ho podľa seba ako chcem ja, nie iný. Keď sa ti nepáči, tak ja ti zase radím aby si sem už viacej nepáchla lebo tvoj názor ma absolútne nezaujíma ... a keď už o to ide... dievčatkom už dávno nie som ...
      Btw. aj negatívna reklama je stále reklama a ja sa aj z nej teším.... Ďakujem ti za tvoj komentár a návštevu, lebo aj vďaka tebe so mnou uzatvárajú firmy nové spolupráce, lebo vidia, že mám viac a viac komentárov pod článkami a návštev :) A to je podstatné ;) Takže thanks a bye !

      Odstrániť