štvrtok 28. februára 2013

Kozmetika a zvieratá

V poslednej dobe som prešla pár článkov o týraní zvierat testovaním kozmetiky. Rozhodla som sa, že sa s Vami podelím o získané informácie.

Mnoho firiem či už na svojich výrobkoch, katalógoch alebo internetových stránkach uvádza, že jednoznačne netestuje svoje výrobky na zvieratách. Problém je však v tom, že jednotlivé zložky výrobkov testujú samotní dodávatelia a preto je veľmi zložité zistiť kto testuje a kto nie. Najhoršie je na tom to, že existujú už aj iné metódy testovania či už kozmetických alebo čistiacich prostriedkov na umelú na to vyvinutú kožu, lenže firmy nie sú ochotné na tento druh testovania prejsť, keďže by museli nakúpiť nové prístroje. Bežný človek bohužiaľ hlbšie nemôže túto situáciu ovplyvniť. Jediné čo môže spraviť je, že bude bojkotovať kúpu výrobkov od týchto firiem.

Pripájam zoznam firiem, ktoré zaručene svoju kozmetiku testujú a nižšie, ktoré netestujú.
Ideálne by bolo, ak by sme si všetci nachádzali svoje výrobky v zozname firiem, ktoré rozhodne netestujú, avšak opak býva pravdou. Mňa samotnú prekvapili mnohé firmy, o ktorých som nemala ani tušenie, že testujú.
* zvýraznené sú známejšie firmy, ktoré pozná asi každý.

Testujú


streda 27. februára 2013

Tématika

Možno sa pýtate o čom to tu vlastne bude :)

A možno aj nie, ale aj tak Vám to prezradím :)


Veľmi dlho som rozmýšľala nad tým, čo vlastne bude napĺňať stránky môjho blogu. Nakoniec som sa predsa len rozhodla, že začnem robiť recenzie na kozmetiku. Hlavne na Oriflame produkty, keďže som Oriflame lady a produktov mám neskutočne veľa. Neskôr by som možno začala so šperkami, ktoré mám, prípadne ukázala Vám svoj telefón a tablet formou laickej recenzie. Milujem android :) Uvidíme kam všade ma vietor a rieka blogerstva zavedie :) 

utorok 26. februára 2013

Ahojte !!!


Najskôr by som sa Vám rada predstavila :) Som Veronika, mám 22 rokov, študujem externe na Vysokej škole popri zamestnaní :) S blogovaním som začala už skôr, niekedy pred cca 6 rokmi. Keďže mi nejako nevychádzal čas, tak som s tým prestala. Verím a zároveň dúfam, že tento krát budem predsa len úspešnejšia a pár verných čitateľov predsa len pritiahnem :)